2014-ieji tinklaraštyje

2014-ieji tinklaraštyje buvo ne kažką, kaip sakoma. Šiaip šlykštesnių metų ir aš nepamenu, bet kai pažiūriu atgal, ką nuveikiau gyvenime, kaip sudėliojo koks facebook arba ką esu parašęs pats kituose tinklaraščiuose, tai taip neatrodo.

Daug jums svarbiau gi, kas buvo čia, ar ne?

* * *

Sausio mėnesį yra keturi įrašai: parašiau linksmai apie pirmąją Lietuvoje įvykusią ušu taurę 2013 metais; kiti trys įrašai jau lietė sveikatą ir fitnesą – rašiau apie sveikuolių chemiją, rytinę mankštą ir ilgo gyvenimo receptus.

Vasaris buvo įvairesnis savo įrašais: čia ir apie anan-gata kompleksą iš giminingos karate sistemos; fitneso temoje – apie masę, ir ką daryti, kai jos trūksta; saugai skirta tema lietė Ukmergės įkaitų dramą, o savigynai – Clint Eastwood pamokėles.

Kovas buvo netipinis ir savotiškai nupušęs, nes visų pirma įsikaliau į galvą, kad reikia pasinerti į ledinį vandenį, ką ir padariau 23-čią dieną, kai pagaliau ledonešis praėjo ir buvo kur ir kaip; savigynoje tema buvo apie pamaldas… iš tiesų kalbant apie įniršį kelyje; o karate susibroliavo su dziudo, nes paaiškinu saifa-gata bunkai per imtynes (kuo iš tiesų karate ir yra, ne boksas).

Balandį sugrįžtu prie karate šaknų, rašydamas apie du kung-fu blokus; dvi linksmesnės temos – apie tai, kaip storulis Seagal padės, neva, Huilo fiziškai stiprinti jaunimą, ir apie bučkį už vairo, pratęsdamas įniršio kelyje temą; mėnesio įrašus užbaigia velykinė maisto tema.

Gegužis vis dar darbingas: padrikai tema apie viską, tarsi nujaučiant, kad prisieis pristabdyti; saugos ir savigynos tema apie šunį ir signalizaciją; karate temoje vėl aiškinu bunkai ir oyo skirtumus; o saugos ir gynybos temoje – rimtai nagrinėju VST, ir kodėl jie nėra žandarai.

Birželis yra gausiausias įrašais metų mėnuo: saugoje – apie vėl surastą Seimo pirmininkės sūnų ir VAD problemas; kovos menų rubrikoje – apie priplaukusią taiči gimnastiką; karate ir kiti giminingi kovos menai apjungiami pamąstymu, kokių spyrių reiktų boksininkui; pati karate technika nagrinėjama per dvigubą vėduoklinį bloką, kuris nėra joks blokas; o mėnuo baigiasi dilema – būti ar nebūti.

Todėl liepą tėra vienas įrašas ir savotiškas dilemos sprendimas.

Nenuostabu, kad po tokio sprendimo rugpjūtį čia – visiška tyla.

Rugsėjį sugrįžtu naujam sezonui, o čia viena tema – vėl įniršis kelyje, ir apie jame įniršiu persunktus ruskius.

Spalis – visiškai tuščias.

Lapkritį kviečiu į I-ąjį Lietuvos atvirąjį ušu čempionatą ir trumpai svarstau apie pilną karate per shin-gi-tai.

Gruodį tad yra ir šio čempionato aprašymas, o mėnesį iš esmės užbaigiu savigynos tema apie atakas peiliu, kuri komentaruose skatina parašyti bent dar penkias iš to išplaukiančias – kaip matote, metai baigiasi tuo, kad reiks pradėti naujuosius konkrečių temų įrašais.

* * *

Bodybuilder-Minion-wallpaper-with-a-wish-for-2015

Iliustracija iš holidayswishes.net

O aš savo ruožtu tik pridursiu, kad pradėjau knygą, skirtą Goju-ryu karate – dalį tekstų jai ir čia anksčiau skaitėte, tai labai daug naujo pastovūs skaitytojai nepamatys. Nebent norės tą perskaityti angliškai, nes būtent ta kalba ir pradėjau medžiagą ruošti.

Kaip ir pradėjau anglišką šio tinklaraščio versiją – seiikankempo.wordpress.com. Kol kas jame daugiau yra įdomesnių įrašų mano vertimai.

Bendrai mąstau, kad lietuviškoje versijoje bus daugiau apie savigyną, kai angliškoje – rašysiu daug siauresne ir mane dominančia Goju-ryu karate tema. Tiesiog tikslinė auditorija skiriasi, kaip ir potencialių skaitytojų kiekis: apie savigyną Lietuvoje yra prikurta begalė mitų, kurie sėkmingai toliau tiražuojami ir daro vardą mitų kūrėjams bei daro jiems pinigus, kai besidominčių Goju-ryu karate yra itin nedaug (bemaž visiems ir taip esu sempai), tad daugiau tikiuosi pastarųjų rasti angliškai kalbančiose interneto platybėse.

Tad gal taip ir sutarkime?

Gerų Naujųjų metų ir sėkmingų bei brandžių jums treniruočių!

Osu!

* * *

PAPILDYMAS:

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2014 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

The concert hall at the Sydney Opera House holds 2,700 people. This blog was viewed about 12,000 times in 2014. If it were a concert at Sydney Opera House, it would take about 4 sold-out performances for that many people to see it.

Click here to see the complete report.

9 Comments

  1. Gerai. sutariame. Angliškai apie Goju-ryu, lietuviškai apie visą kitą, įskaitant ir vieną kitą istoriją apie Karatė istoriją. 😉 😀

    1. Dėl karate istorijos, tai nesu tiek tikras, ar verta. Labai sunku rasti diskusiją, kada konteksto nepagaunama. Gerai, tarkime, su Tomu Lapinsku džk Lapinas iš Šaolinio – jis visas pasakaites apie kanfū žino, tai visus mano bajerius ir užuominas (pun) iškart pagauna. O karate istoriją ir kontekstą suvokiančių tai net nežinau (ne todėl, kad norėčiau čia pasigirti).

      1. Na, aš manau, kad vieną kitą trumpą istoriją atsipalaidavimui galima parašyti. Žinoma, rašyti ne diskusijoms, bet šiaip, įdomumo ir įvairumo dėlei, siekiant suformuoti platesnio akiračio skaitytoją, t’sakant. Kad Tamstos blog’o skaitytojas vėliau galėtų ir gebėtų atskirti, kur legenda, o kur panašu į tikrą istoriją. 😉

  2. Linksmų ir prasmingų Naujųjų metų Jums ir Jūsų lietuviško ir angliško blog’ų skaitytojams (prie pastarųjų turbūt priskiriant ir save patį 😀 ).

  3. O kai rašai angliškai, pradžioj vistiek juodraštį gimtąją pasirašai? Tai gal vis tik mestelk ir čia?

        1. Ne, tuomet būtų linksmiau, nes japoniukus trolinčiau, kad tie karate neišmano. 😀

          O jei rimtai, tai esu kažkada truputį mokęsis. Bet mano direktorius Japonijoje dvejus metus pragyveno ir tą kalbą moka. Galėčiau prikalbinti vertimus daryti ir anais kringeliais rašyti į čia… 😉

Leave your comment here