Naujas sezonas

Kaip sekėsi vasarą? Gerai pailsėjot? Jau galima pradėti naują Seiikan tinklaraščio “Apie karate kitaip“ sezoną?

Gal nepastebėjot, bet gerokai pasistūmėjau su angliška tinklaraščio versija. Štai ką turim:

  • Six Rotating Hands of Tensho – šešių dalių pasakojimas apie kata tensho, įskaitant ir bunkai. Pradžia – čia, o aš, deja, neturiu jos lietuviškos versijos čia. Soriukas.
  • It’s My Satori and I Stick to It or Some Ideas on White Crane – kaip Miyagi Chojun su savo Goju-ryu netyčia atkūrė gervės kungfu per kata tensho, ir kaip dėl to supratimo kaltas Tomas Lapinskas, džk Lapinas iš Lietuvos Šaolinio. Yra lietuviškas variantas, angliškas kiek skiriasi, skaityti – čia.
  • On Sempai Stuff – mano paaiškinimas, kame yra sempai ir kohai santykis pagal japoniškąją kultūrą, ir kodėl “kietesnis“ nebūtinai reiškia viršenybę, ir kaip vakariečiams (ir mums, be abejo) sunku įsisąmoninti hierarchiją ir pagarbą, apie kurią daug dojo gali būti pliurpiama, gali būti lankstomasi ir kitaip apsimetinėjama, o vis tik esmės nepagaunama. Man reikėjo ne vienerių metų suprasti, ir dabar esu visiškai ramus – ommm. Nežinau, ar blogai, kad nėra lietuviškos versijos, bet skaityti galima čia.
  • Anan-gata – A Travel-size Kata of Goju-ryu? – yra lietuviška versija, o aš supažindiniu su anan-gata iš Ryuei-ryu, ir kaip joje rasite kompaktiškai sudėtus veiksmus iš visos eilės Goju-ryu kata. Angliška versija – čia.
  • Bunkai vs Oyo – jau lietuviškai ne vienąkart paaiškinta, bet angliškoje tinklaraščio versijoje derėjo akcentuoti. Pasikartojimui – čia angliškai.
  • Goju-ryu Kata for Fighting – trijų dalių angliškoji versija, nors lietuviškai turite dvi, bet iš esmės apie tą patį. Nežinau kaip jums, bet man šita tema yra viena įdomiausių, nes ne apie šokius be kardų su menamais priešais kalba eina.
  • Old Picture of Goju-ryu – istorinė apžvalga, turite lietuviškai kelias dalis, o čia tik pirmoji. Ko gero, reiks angliškai pratęsti.
  • It’s in Your Head Only – trumpa miniatiūra, patys pažiūrėkite apie ką aš čia.

Taigi, nors nerašiau čia, bet, kaip matote, laiko veltui neleidau, niekur neprapuoliau ir sveikinu sulaukus naujojo tiek treniruočių, tiek ir tinklaraščio sezono!

8ykrai

Funakoshi Gichin (Shotokan) su mokiniais treniruojasi kata (asociatyvi foto iš learnkarateonline.net)

Osu!

9 Comments

  1. Jau laukiu nesulaukiu naujų straipsnių su visokių smurtinių įvykių analize ir pasiūlymais prevencijai. 😀

      1. Norejau pasiklausti, gal galima kokia nors tema parasyti apie vaiku apsauga ir kaip isvengti konfliktiniu situaciju vaikui. As turiu 5 metu berniuka ir 3 metu mergaite. Del mergaites kazkaip maziau jaudinuos, bet stai vat del berniuko, tai speju bus visko: ir bus musamas, ir skriaudziamas (dauguma praeina per sita vaikysteje).
        Bet norisi kad tai butu maziau skausminga. Pats as karts nuo karto pamokau savigynos veiksmu, ka ismokstu is mokytojo Bob ar Tomo. Bet gal butu galima kokia tema pagvildenti, ka dar papildomai vaika pamokyti (ne tik is savigynos), kad jis butu maziau skriaudziamas 🙂
        Aciu,
        P.s.
        Kokias treniruotes pradejote lankyti ? 🙂

          1. Zmona nesutiko i mano megstamiausia sporta (regbi) leisti vaiko (nors iki 10 metu zaidziamas nekontaktinis regbis), tai ledo ritulys irgi nebus is jos paciu megstamiausiu sporto saku 🙂

Leave your comment here